Medicatiebegeleiding

“Dat rode pilletje was dat nu ’s avonds of ‘s ochtends? Voor of na het eten? En nadat ik die siroop heb gedronken of mocht ik die net nooit samen innemen…”

Hoe meer geneesmiddelen je moet nemen, hoe verwarder het wordt. Best begrijpelijk dat je soms even niet meer weet wanneer je wat moest innemen.

Wij hechten er belang aan dat u duidelijk geïnformeerd wordt over de medicatie die u moet innemen en we kunnen je op verschillende manieren helpen!

JE PERSOONLIJKE MEDICATIESCHEMA

Een medicatieschema is een overzicht van welke geneesmiddelen je wanneer en in welke hoeveelheid moet nemen. Het helpt je om je medicatie juist in te nemen. Bovendien bevat het soms nog extra informatie zoals waarvoor het geneesmiddel

precies dient. Het is ook een nuttig communicatiemiddel tussen de verschillende zorgverleners  (huisarts, thuisverpleging, specialist,…). 

MEDICATIE OP MAAT VERPAKT PER INNAMEMOMENT

De juiste pil, op het juiste moment, in de juiste dosis. Dat is erg belangrijk, maar soms niet gemakkelijk. Je apotheker kan je medicatie per innamemoment verdelen. Zo zitten de geneesmiddelen voor ’s morgens, ’s middags, ’s avonds en eventueel voor het slapengaan mooi apart verpakt. Op die manier weet je op welk moment je welke pil(len) moet innemen


Meer items
Medicatiebegeleiding

Medicatiebegeleiding

Deel met je vrienden:
Meer items

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x