Over ons

APOTHEEK BILOBA

De naam Biloba komt van Ginkgo Biloba, de levensboom. De boom die de atoombom op Hiroshima overleefde. Zijn onverwoestbaarheid, levenskracht en medicinale krachten gaven hem de bijnaam: boom van de hoop.
We waren als student meteen gefascineerd door de geneeskrachtige werking van deze boom. We leerden dat het extract van het blad de bloeddoorstroming van de hersenen bevordert en zo de concentratie verbetert. In hoge dosissen wordt het ook gebruikt voor het stimuleren van het langetermijngeheugen en vertraagt het verouderen van het brein. 

In essentie draait het bij Biloba om het verbeteren van zowel fysiek als mentaal welzijn, een kracht die zowel de plant zelf als onze apotheken delen. Onze missie is duidelijk: deskundig advies en hoogwaardige zorg bieden om fysiek en mentaal welzijn te bevorderen.

We zijn twee vriendinnen die samen Farmaceutische Wetenschappen studeerden aan de KU Leuven. Onze vriendschap is misschien niet zo oud als het bestaan van de Ginkgo Biloba boom, maar met onze gemeenschappelijk interesses hebben we ondertussen een sterke persoonlijke en professionele band opgebouwd. Klantvriendelijkheid komt voor ons op de eerste plaats. We hechten veel belang aan een warm en vriendelijk onthaal in combinatie met professioneel advies op mensenmaat. Mensen mogen helpen is wat ons voldoening geeft in onze job.

We vinden betaalbare, duurzame en professionele gezondheidszorg belangrijk en zijn ervan overtuigd dat de apotheker daarin een cruciale rol speelt. We geven je graag de nodige informatie en medisch onderbouwde uitleg en dit steeds met de glimlach.


Indien gewenst, maken wij voor u een pasklaar en gebruiksvriendelijk medicatieschema en controleren we op eventuele interacties om negatieve bijwerkingen te vermijden. We zijn bereid om samen met u op zoek te gaan naar de beste oplossing wanneer uzelf of een familielid problemen heeft met de tijdstippen van inname, of wanneer men twijfelt of men al dan niet de medicatie heeft ingenomen) We staan paraat om u met eender welk probleem met raad en daad bij te staan. 

Om dit zo goed mogelijk te kunnen doen, zijn we een sterke voorstander van levenslang leren. De medische wereld staat immers niet stil. We scholen ons dus maandelijks bij zodat we op de hoogte blijven van de nieuwste behandelingen en geneesmiddelen. Ook het online gegeven is een onmisbare tool. Daarom investeerden we in een gebruiksvriendelijke webshop en app waar advies en begeleiding op de eerste plaats staan. Ook online staan we dus altijd voor je klaar.

Tenslotte willen we ook ons steentje bijdragen aan een gezond milieu. Daarom besteden we ook extra aandacht aan ecologisch verzorgingsproducten en duurzame verpakkingen.

Kortom, ons team staat steeds voor u klaar, met raad en advies op maat, door een gezonde mix van ervaring, kennis en enthousiasme. Onze persoonlijke aanpak en begeleiding is onze grootste troef. En dat merken onze trouwe en tevreden patiënten!

We heten u van harte welkom in onze apotheek en kijken ernaar uit om u te mogen helpen.


ONS TEAM

Caroline Cassiman – Apotheker-Titularis

Caroline keek vroeger altijd enorm op naar haar oma die ook apothekeres was. Na een jaartje Zweden besloot ze de farmaceutische studies aan te gaan. In 2011 studeerde ze af en werd ze na haar stage door Bernadette voltijds aangenomen. Ze woont met haar man Filip samen in Leuven.

Julie Decroos – Apotheker-Titularis

Als dochter van Bernadette kreeg ze de passie en kennis als apotheker al met de paplepel mee. In 2012 studeerde ze af als apotheker aan de KUL. In 2019 nam ze samen met Caroline de fakkel over van Bernadette en namen ze ook nog een 2e apotheek over in Kessel-Lo. Julie is getrouwd met Tom en samen hebben ze twee zoontjes Lou en Jerome.

Bernadette Depré – Apotheker- Adjunct

Sinds 1987 runde Bernadette de apotheek en in 2019 gaf ze de apotheek over aan Caroline en Julie. Ze blijft echter nog steeds werkzaam in de apotheek. In haar vrije tijd brengt ze samen met haar man Patrik, graag tijd door met hun kinderen en kleinkinderen.

Pascale Claassens – Apothekerassistent

Pascale werkte vroeger als verpleegster en heeft zich omgeschoold tot apothekerassistent. Ze is getrouwd met Jan en samen hebben ze 2 dochters, Margo en Natalie.

Charlotte Cassiman – Apothekerassistent

Charlotte is de zus van Caroline en vriendin van Julie. Ze stond altijd vol bewondering voor hun job en wou na haar opleiding apothekersassistent graag hun team versterken. Ze woont in Leuven samen met haar vriend Sven en hun dochter Isa.


Over ons

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x